Nabewerking

DePrint biedt meer dan onze naam doet vermoeden. Wij zijn veelzijdig in de creatie van uw grafische wens maar in onze winkel in Winsum kunnen we ook veel voor u betekenen. Dit kunnen we op het gebied van printen en kopiëren maar ook in de afwerking van documenten. We hebben verschillende machines waarmee we uw documenten kunnen kunnen voorzien van een mooie afwerking.

Printen/kopiëren:
Een document nodig en u heeft zelf geen printer of uw toner is leeg? Dan kunt u uw bestand (in pdf-formaat) naar ons mailen of neem het bestand mee op een usb pen. Wij printen uw documenten graag voor u op kwalitatief goed papier. Wilt u uw werk op dikker papier, dan kunt u dat altijd aangeven. Wij hebben vele papiersoorten en kleuren op voorraad. Naast het printen kunt u tot A3 formaat bij ons kopiëren. Wilt u dubbelzijdig kopiëren, dan horen wij dat graag.

Scannen
Heeft u iets te scannen? Een mooie foto, maar u heeft het niet digitaal? Wij kunnen op onze machines naast printen en kopiëren ook uw foto’s of dat ene leuke artikel in de krant scannen. U vertelt ons wat u wilt hebben en wij verzorgen het. Desgewenst sturen wij het digitaal naar u toe.

Vouwen
U wilt altijd de beste indruk maken, of het nu gaat om brochures, nieuwsbrieven, presentaties of direct mail. En u máákt indruk dankzij de reeks professionele doorvoer- en afwerkingsopties die DePrint u biedt. Onze machines kunnen driemaal vouwen, Z-vouwen (A4 en A3), perforeren. Wat ook weer de veelzijdigheid van DePrint benadrukt.

Nieten
Wanneer u bij ons een document laat afdrukken dan kunnen we u ook aanbieden om de documenten te laten nieten. Dit gebeurt machinaal. Met een nietje in uw document kunt u op een eenvoudige, maar doeltreffende manier uw document bijeen houden.

Inbinden
Door uw documenten te laten inbinden, zorgt u er o.a. voor dat ze niet uit elkaar kunnen vallen. Bij het inbinden zijn verschillende mogelijkheden wat betreft kleuren van ringbanden, materiaalsoorten (plastic of metaal) voor- en achterkanten en diktes. Wij binden graag boekjes, verslagen, werkstukken, afstudeerscripties of kalenders voor u in.

  • Plastic ringbanden
    De plastic ringbanden worden vaak gebruikt omdat dit de meest voordelige manier van inbinden is. Voordeel is dat er bij plastic ringbanden ook na het inbinden nog pagina’s toegevoegd kunnen worden (dat kan bij stalen ringbanden niet). Met de zogenaamde ponsmachine worden er gaatjes geponst uit de in te binden documenten. Hierin worden de plastic ringbanden geplaatst.

 

  • Metalen ringbanden
    De metalen ringbanden (ook wel Wire’O’) worden het meest gebruikt gezien deze steviger zijn en langer mee gaan in verhouding tot de plastic ringbanden. Met de zogenaamde ponsmachine worden er gaatjes geponst uit de in te binden documenten. Hierin worden de metalen ringbanden geplaatst. De metalen ringbanden worden vaak gebruikt bij het inbinden van een kalender. Uiteraard plaatsen wij ook een haakje waar u de kalender mee kunt ophangen.

Lamineren
Door uw documenten te lamineren, worden deze niet alleen verstevigd maar ook beschermd tegen vocht, vuil en slijtage. Er wordt een plastic hoes met een lijmlaag om het document gelegd en met het lamineerapparaat wordt door middel van hitte de lijmlaag geactiveerd. Het document en de plastic hoes worden hierdoor op elkaar geperst. Wij lamineren vooral menukaarten, placemats, visitekaartjes of certificaten in de formaten creditcardformaat, A5, A4 en A3.

Snijden
Uw document kunnen wij helemaal schoonsnijden, dat wil zeggen dat u geen witranden heeft. De documenten dienen wel voorzien te zijn van een overlap, dat is de ruimte die wij eraf snijden zodat u geen witranden ziet. Wij kunnen met onze machines snijden tot op de millimeter nauwkeurig. Wij snijden grote en kleine aantallen en papier met verschillende diktes. Groot of klein formaat, wij kunnen het snijden.

Perforeren
U papieren netjes ordenen in een ordner of multomap? DePrint kan u document voor zien van perforatie-gaten. Of het nu gaat om 2 of 4 gaten, u kunt bij ons binnenlopen en wij perforeren voor u.
Wij kunnen in verschillende combinaties en afstanden perforeren. Dit kunnen we met papier tot 300 grams. Wilt u uw document voorzien van 2 of 4 gaten, dan kunt u dit ook door ons laten verzorgen.

Rillen
Wij kunnen uw kaarten voorzien van een rillijn. Rillen is het persen of aanbrengen van een vouwlijn, bijvoorbeeld in papier of karton: een ril. Veelal gebeurt dit in een stevig vel papier (veelal met een dikte vanaf 170 gr.) of karton dat zonder rillijn lastig in een rechte lijn is te vouwen.
Door met een lijn of speciaal stomp wieltje het papier in een contragroef te drukken wordt het papier op deze plaats zwakker, waardoor het papier of karton op die plaats zich mooier en gemakkelijker laat vouwen. De ril zit aan de binnenkant van de vouw.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op

Bel ons op 0595 - 444 916 of stuur ons e-mail naar info@deprint.nl